Вероятно вдъхновени в еднаква степен от  Стар Трек и от

...
Вероятно вдъхновени в еднаква степен от  Стар Трек и от
Коментари Харесай

Спейс дайвинг – екстремният спорт на бъдещето?

Вероятно въодушевени в идентична степен от  „ Стар Трек ” и от „ Железния човек ” две америкаски компании, Solar System Express и Juxtopia LLC., създават първообраз на костюм за скокове от земна орбита, наименуван RL Mark VI.

Концепцията за този така наречен „ спейсдайвинг ” включва рискови търсачи на адреналин, който се изстрелват със специфична ракетна платформа в суборбитален полет, а на по-късен стадий и в ниска околоземна орбита. След това „ галактическият гмуркач ” скача от платформата, а костюмът му го защищава от всички инциденти по време на няколкоминутното слизане към майката Земя, в това число от свръхзвуковата скророст, както и от триенето в атмосферата, което подвига външната температура на костюма до тази на работеща фурна.

В края на своето удивително пътешестване скачачът каца леко и елегантно с парашут на земята, като че ли до преди минути не е бил в свободно рухване със скорост надвишаваща тази на звука. Първоначалните разновидности на „ спейс дайвинга ” евентуално ще бъдат реализирани от суборбитален полет и ще наподобяват историческия скок на Феликс Баумгартнър преди години.

Създателите на RL Mark VI плануват неговите бъдещи модели да включват ракетни мотори, с които пилтоът ще може да маневрира и, освен това, да каца с ракети на двата си крайници, без парашут – тъкмо като Тони Старк в „ Железния човек ”.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР